Mulier boekt moeizame zege op Wardy

Gisteren stond voor Mulier de wedstrijd tegen Wardy uit het plaatselijke Ferwert op het programma. Vorig seizoen eindigde deze thuiswedstrijd in een 8-1 overwinning, maar de uitwedstrijd ging toen verloren met 2-1. Mulier moest dus ook vandaag weer volle bak en zoals het gezegde luid: een gewaarschuwd mens geldt voor twee. Het bleek echter weer een zware pot voetbal te worden door een geweldige start van Wardy.

Selectie: Keimpe, Albert, Gabian, Thijs, Mart, Folmer, Siebe Jan, Ronald, Johan, Arjen, Marc, Sjerp Jan, Jesse en Colin.

Mulier begon prima aan het duel en had veel de bal. Het probeerde geduldig te voetballen en door middel van combinaties te komen tot kansen. Wardy speelde daarentegen alleen maar de lange bal naar voren en zij hoopten op een snelle uitbraak, counter of iets wat erop lijkt. Blijkbaar bleek dit een geweldige tactiek te zijn, want na 20 minuten stond het 0-2 voor. Eerst verdween een schot vanaf de linkerkant zestien achter Keimpe en in de 20e minuut verdween een schot vanaf de rechterkant zestien achter Keimpe. Twee keer in de buurt van de zestien, twee keer een schot en twee keer een doelpunt. Een zeer effectief Wardy en Mulier kon in de achtervolging. Dat deed Mulier echter prima: het raakte niet in paniek en bleef al combinerend op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. In de 24e minuut was Marc dichtbij de eerste treffer voor Mulier, maar zijn vrije trap raakte bovenkant lat. Niet veel later was het wel raak: een vrije trap van Marc in de 27e minuut werd prachtig binnen gekopt door het kale hoofd van Roland. Mulier  wilde nog voor rust de gelijkmaker scoren en daar waren ook genoeg kansen voor. Roland z’n kale hoofd was dichtbij een tweede treffer, maar helaas kopte hij van dichtbij voorlangs. Siebe Jan schoot na een goede actie met links, maar de keeper had een prima redding in huis. Rond de 37e minuut had Roland nog een enorme kans, maar zijn schot van dichtbij verdween naast de goal (misschien toch wat zenuwen voor de 125e in competitieverband?). Uiteindelijk lukte het Mulier wel om voor rust nog een keer tot scoren te komen. Roland gaf de bal, na een prima loopactie, voor vanaf de linkerkant en daar was Siebe Jan (opnieuw) om de bal in het doel te schieten (het hek is van de dam).

In de tweede helft geen ander spelbeeld: Mulier het balbezit en Wardy zakte terug op eigen helft. Het bleek echter moeilijker om tot kansen te komen dan in de eerste helft. Wardy verdedigde met man en macht en hoopte nog altijd op een uitbraak. Rond de 50e minuut was Marc dichtbij de voorsprong, maar zijn schot verdween net naast de goal. Ook probeerde Jarige Johan zichzelf nog een cadeautje te geven op zijn verjaardag, maar de keeper pakte zijn schot en zo tikte de tijd langzaam door. Rond de 70e minuut viel Jesse in voor Albert. Ongeveer 30 seconden na zijn invalbeurt had Jesse een goede kans op de 3-2, maar zijn schot verdween richting het kunstgrasveld. In de 79e minuut vond laatste man Mart het allemaal te lang duren want El Gordito de Oro (even googelen) schoot vanaf ruim 25 meter met links de bal prachtig over de keeper heen en zo was daar de dikverdiende voorsprong voor Mulier. Sjerp Jan viel daarna nog in voor Folmer en een aantal minuten later kreeg Mulier nog een goede kans, maar het schot van Jesse verdween via de keeper over de goal. Mulier maakte het zichzelf daarna nog onnodig moeilijk door achterin te lopen klungelen (korte terugspeelballen, ballen verkeerd raken, etc.) maar uiteindelijk is het gelukt om de drie punten over de streep te trekken en dat betekende de 3e thuiszege op rij!

Volgende week gaat Mulier richting Leeuwarden om daar om 17.00 uur (nuvere tiid) een potje te voetballen tegen koploper Frisia. Een mooie test voor Mulier en ook een mooie kans om nog verder te stijgen op de ranglijst. Uw Liwwadder reporter meld het nu alvast: het Europaplein is zaterdag gesloten, dus even andere route uitzoeken op de wegenkaart. Andere randzaken zijn dat Mulier naar alle waarschijnlijkheid mee doet met een toernooi in Hielpen om daar geld in te zamelen voor de plaatselijke club zodat ze het veld behouden (meer informatie hierrrrr) en ook doet Mulier mee aan het OFK in Franeker in januari.

Daarnaast nog een oproepje aan alle jeugdleiders: maak even een leuke, spontane, gezellig teamfoto van het team dat je leidt. Het kost maximaal 3 minuten van de tijd en het staat leuk op de website + Powerpoint in kantine. Verder zijn verslagen zeer welkom!!