Mulier beleeft mooie middag in en tegen Holwerd

Met een viertal auto’s vertrokken de trainer, leider, grensrechter Oeds en 15 spelers gister naar Holwerd voor een potje voetbal tegen de plaatselijke voetbalclub. De weg er naar toe was best gezellig en iedereen was goedgemutst ondanks het toch wel grijze en grauwe weer. Onderweg werd er gesproken over een verhuizing naar Blija of Ferwert, maar dit was voor niemand in de auto een optie. Ook werd duidelijk waarom klokken (die van Blija of Ferwert is namelijk heel hoog) luiden om 8 en 6 uur (dit omdat boeren dan wisten wanneer ze naar het dorp konden komen voor voedsel? De historici onder ons mogen zich melden bij Thijs Witteveen mocht er iets niet kloppen aan deze opmerking) en tijdens de rit werd een fazant gespot. Die staat volgens Google voor ‘vruchtbaarheid, seksualiteit en stoutmoedige gedachten’ en dus kan er de komende tijd wat verwacht worden. Volgens de Chinezen staat een fazant symbool voor geluk en laat dat nou net iets zijn wat Mulier goed kon gebruiken.

Want na de 1-1 van vorige week tegen SSS’68 werd het wel weer eens tijd voor drie punten. De periodetitel is uit het zicht want die gaat richting Leeuwarden, maar een tweede plek is zeker mogelijk en dat zou natuurlijk een prima uitgangspositie zijn na 8 wedstrijden.

De Leeuwarders van Frisia vertelden ons dat wij hun deden denken aan ‘loslaten wilde paarden’, maar volgens verschillende spelers zouden die paarden weleens kunnen zijn losgelaten op het veld in Holwerd, want dat was niet zo best. Mulier begon echter prima aan het duel in Holwerd en dat leverde na 4 minuten al het eerste doelpunt op: Jorn schoot vanaf randje zestien raak in de hoek. Het hoge druk zetten leverde Mulier al vaak snel de bal op en dus heeft Mulier eigenlijk de gehele wedstrijd de controle gehad over de wedstrijd. Mulier speelde zelf echter te onrustig aan de bal, waardoor er weinig uitgespeelde kansen waren te noteren. Mulier kwam nog wel op 0-2 via Jesse, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel (?). Schoten van Marc, Roland en Siebe Jan verdwenen niet op de goal en dus stond er nog een magere tussenstand op het scorebord. Holwerd deelde een speldenprikje uit met een kopbal na een vrije trap, dus het was voor Mulier zaak om snel de voorsprong uit te breiden.

Dit lukte in de tweede helft. Marc schoot raak in de verre hoek na een prima aanval over de rechterkant. Daarna kreeg Mulier een penalty na een handsbal (dat was al de derde handsbal in de zestien) en Marc wist de penalty te benutten. Zo was de wedstrijd na zestig minuten wel gespeeld. Jesse werd daarna gewisseld voor Johan en die scoorde meteen met zijn eerste balcontact, maar helaas werd ook zijn doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Sjerp Jan viel nog in voor Folmer en ook Jan maakte zijn minuutjes: hij kwam in het veld voor Roland. Mulier probeerde de score nog wel verder uit te breiden, maar dit slaagde niet en dus eindigde de wedstrijd in een 0-3 overwinning (net als vorig seizoen).

Volgende week neemt Mulier het op in en tegen Arum en dat wordt, zoals altijd, een spectaculaire derby. Het is de nummer twee tegen de nummer drie en de belangen zijn dan ook groot. Na de wedstrijd speelt Joop Obama in de kantine dus ook dat wordt een gegarandeerd feest. Ik zou zeggen: lekker op de fiets naar Arum en genieten van een prachtige voetbalmiddag!