Mulier hard onderuit in eerste competitiewedstrijd

Gister stond de eerste competitiewedstrijd voor Mulier op het programma in en tegen Ouwe Syl. De voorbereiding op de competitie leverde verschillende resultaten op, maar over het algemeen was Mulier de bovenliggende partij tijdens de gespeelde wedstrijden (behalve tegen Heeg) met bij vlagen goed voetbal. De 1-5 winst op Woudsend van vorige week gaf dan ook vertrouwen voor de competitiestart tegen Ouwe Syl. Helaas bleek gister, na 90 minuten voetbal, dat Mulier nog niet het gewenste niveau heeft.

Selectie: Sander, Albert, Chris, Mart, Jorn, Marc, Hidde, Johan, Siebe Jan, Jan, Roland, Arjen, Thijs en Jesse.

Tijdens de voorbereiding kregen verschillende A-junioren de kans om zich te laten zien aan zowel de technische staf als het publiek. Albert heeft deze kans gepakt en is daarom ook overgeheveld naar de A-selectie. Net als A-junioren Jorn en Jan stond hij in de basis. Verder waren aanvoerder Jan Geert en vice-aanvoerder Gabian nog niet van de partij vanwege blessures. Gelukkig is Arjen wel weer aangesloten bij de selectie: hij is weer terug na een maand beunen in Portugal.

In het begin van de wedstrijd stond Mulier onder druk en was het Ouwe Syl dat door opportunistisch spel het meest dreigend was. De verdediging onder leiding van Mart en Chris wisten de aanvallen echter goed te pareren en zo werd Ouwe Syl ondanks het lichte overwicht nauwelijks gevaarlijk. Daarna nam Mulier het initiatief langzaam over en lag er vooral op de rechterkant veel ruimte, maar dat werd niet altijd goed uitgespeeld. Een vrije trap na een X aantal minuten spelen leverde een schot op van Jan, maar deze werd net op tijd geblokt door een tegenstander.
Waar Mulier langzaam in de wedstrijd groeide en de controle probeerde te krijgen was het Ouwe Syl dat vanuit het niets op voorsprong kwam. De spits van Ouwe Syl profiteerde optimaal van het balverlies van Mulier op het middenveld, want hij schoot de bal vanaf twintig meter prachtig in de bovenhoek.
Mulier bleef daarna geduldig op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor ook zeker de kansen. Zo kwam Roland vanaf de linkerkant naar binnen toe en probeerde hij de keeper te verschalken, maar zijn schot in de korte hoek werd prima gekeerd. Ook dacht Johan met een intikker te scoren na een goede voorzet van de rechterkant, maar zijn poging werd opnieuw uitstekend gered. Later werd er nog een poging gelost door een speler van Mulier van dichtbij, maar ook deze poging verdween niet in de goal. Het had na 45 minuten net zo goed 1-3 kunnen staan, ware het niet dat Mulier de kansen niet wist af te maken en Ouwe Syl uiterst effectief was.

Na de rust had Mulier de controle over de wedstrijd en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Na ongeveer 60 minuten werd Siebe Jan gewisseld voor Arjen. Mulier ging naarmate de wedstrijd vorderde opportunistischer spelen en dit zorgde er mede voor dat Ouwe Syl in de counter gevaarlijk werd. Het spel werd steeds slordiger en Mulier kwam niet meer tot grote kansen. Ouwe Syl was dreigender en Sander moest een aantal keren alert reageren. Rond de 70e minuut viel Jesse in voor Hidde. Mulier ging in een andere formatie spelen met meer spelers voorin om de gelijkmaker te kunnen forceren. Helaas kreeg Ouwe Syl drie minuten na de wijziging een penalty door een slimme val van de speler van Ouwe Syl. De penalty werd verzilverd en zo werd het behalen van een goed resultaat nog moeilijker voor Mulier.
Mulier probeerde het nog wel (Thijs viel in als stormram voor Jorn) en kreeg rond de 80e minuut ook een vrije trap op een mooie plek. Mart schoot de bal echter hard in de muur en uit de counter wist de spits van Ouwe Syl de 3-0 te maken. Een paar minuten later was echter ook alweer 3-1: Jesse tikte de bal van dichtbij binnen na een goede voorzet van Thijs. Gehoopt werd nog op een mirakel (2 goals in 7 minuten), maar vanaf de aftrap liep de spits een viertal spelers van Mulier voorbij en zo wist hij zijn 3e treffer van de middag te noteren.

Mulier is dus met een enigszins geflatteerde nederlaag aan het seizoen begonnen, maar het betekent wel 0 punten en een 13e plek op de ranglijst. Een start zoals vorig seizoen wil Mulier niet opnieuw en dus zal er aankomende zaterdag vol strijd gejaagd moet worden op de eerste (belangrijke) drie punten. De tegenstander is Lions’66 uit Leeuwarden en de wedstrijd begint om 14.30 uur. Tot aankomende zaterdag!