Mulier begint met valse start aan 2019

Gisteren mochten de mannen van René Anema voor het eerst in 2019 weer de (kunstmatige) wei in. Na anderhalve week trainen vooral een wedstrijd die conditioneel zwaar zou worden, maar uiteindelijk bleek het ook voetballend een ‘drege’ pot te zijn. Mulier verloor dan ook terecht met 0-4 van vv Sleat.

Selectie: Johan van der Schaaf, Chris, Thijs, Siebe Jan, Jesse, Egbert Jan, Marc, Gabian, Johan van Abbema, Hidde, Jan Geert, Jorn, Colin Baarda en Bartele.

Omdat vaste keeper Sander nog een aantal deals bij Aegon af moest sluiten begon Johan (JO19-1) vandaag op doel. Chris en Thijs vormden het centrale duo en op de backs stonden Jesse (links) en Egbert Jan (rechts). Op het middenveld speelden Marc, Hidde, Siebe Jan met special guest Gabian “Davids”/”Wonder”. Voortaan voorzichtig aan met het lassen, want de hele wedstrijd voetballen met een ‘Simmer yn Fryslân’ bril op is nou ook niet je van het. Daarbij moet opgemerkt worden dat Gabe wel de enige op het veld was die weinig last had van de scherpe zon…

Vanaf het begin werd al duidelijk dat Sleat een goed voetballende ploeg heeft en Mulier had in de beginfase veel moeite met het combinerende Sleat. De snelle buitenspelers zorgden voor gevaar en omdat het druk zetten van Mulier niet heel erg succesvol was kon Sleat daar makkelijk uit voetballen. Siebe Jan werd vooral een en ander verweten, maar het bleek dat hij na drie minuten al ‘iets’ voelde knappen in de hamstring en daardoor niet zoveel meer kon doen. Hij werd dan ook enige tijd later gewisseld voor Bartele.

Het eerste doelpunt voor Sleat viel na ongeveer 20 minuten voetballen. De speler van Sleat speelde een drietal spelers van Mulier uit en schoot de bal hard in het doel. Mulier probeerde daarna wel te voetballen, maar het spel was te onrustig om tot echt goede aanvallen te komen. Via de opkomende backs (naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de backs ook niet meer zo vaak op…) probeerde Mulier wel tot aanvallen te komen en ook een aantal keer lukte dit wel aardig, alleen was dan de eindpass of voorzet niet goed. Een keiharde voorzet van Egbert werd door Bartele verkeerd geraakt op het hoofd en Johan kreeg na een goede pass van Egbert een kans op een doelpunt, maar hij schoot de bal ver naast. Ondertussen was Sleat ook al op een 0-2 voorsprong gekomen: een vrije trap werd hard door de muur heen binnen geschoten.

In de rust werd duidelijk dat Thijs niet verder kon en dat er hier en daar meer pijntjes waren. Mulier had een tekort aan wissels en dus werd Mart (uurtje thuis van weekje winter(sport?)) vriendelijk verzocht zijn voetbaltas te halen en zich om te kleden. Jorn viel voor Thijs in en speelde dus naast Chris en dit deed hij zeer verdienstelijk. Mulier begon sowieso goed aan de tweede helft qua opbouw, alleen zijn er de tweede helft geen grote kansen gecreëerd. Sleat scoorde makkelijker en wist de 0-3 te noteren na een scrimmage uit een corner. Daarnaast viel er aan Mulier zijde ook nog wat te noteren: een nieuwe debutant! Colin Baarda (JO17-1) mocht het laatste half uur voetballen en deed dit zeer goed. Hij kan dan ook terugkijken op een prima debuut voor het eerste elftal. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 0-4 nadat een speler van Sleat de bal hard in de kruising schoot. Deze ontving hij van Mart, die de Schnaps glaasjes nog in de ogen had staan ipv Dollar tekens…

Al met al een oefenwedstrijd die vooral conditioneel erg positief is geweest. Qua spel valt er nog veel te verbeteren maar daar zijn de komende weken dan ook voor bedoeld. Aankomende dinsdag traint de A-selectie om 20:00, waarna er donderdag weer een oefenwedstrijd op het programma staat. Dan komt HJSC naar Witmarsum en daar heeft Mulier nog een appeltje mee te schillen… Aanvang 20:00, tot dan!