Mulier 2 wint de derby in Bolsward!

We mogen weer van ome Rutte en dat is maar goed ook. De winterstop is net voorbij en de competitie kan gewoon volgens planning vervolgd worden. De eerst wedstrijd van de tweede seizoenshelft is Bolsward uit. Grote winnaar van het besluit van het kabinet omtrent de amateursport is natuurlijk het publiek. Helaas moesten we wel een groot deel van de supporters teleurstellen omdat er maar 1/3 mag komen. Niet makkelijk en daarom houden we jullie op de hoogte d.m.v. wedstrijdverslagen.

Bij het verzamelen op de club was van de gezichten af te lezen dat de kou en de harde wind de spelers niet echt kon motiveren. Met een vrij negatieve gemoedstoestand en een kleine selectie werd afgereisd naar de grote stad. Een moeilijke taak voor Jesse om de spelers te motiveren en de gemoedstoestand om te draaien. Met het ontbreken van wedstrijdritme was de tactiek afwachten en de energie doseren. Eenmaal op het veld werd de motivatie niet beter. Een weiland waar het vee net naar binnen was gebracht, was egaler dan het achterafveld D in Bolsward.

1e helft

Eenmaal begonnen aan de wedstrijd, de eerste helft met de wind in de rug, werd de tactiek gewijzigd. Door de omstandigheden werd er toch op de juiste momenten druk gezet en met resultaat. Een bal aannemen is al lastig op een normaal veld; laat staan op zo’n veld in de kelderklasse waar de spelers niet bekend staan om hun fluwelen techniek en finesse. Mulier had het betere van het spel wat je ook kon verwachten met de wind mee. Door goed druk zetten werd Mulier een paar keer gevaarlijk in de omschakeling. Het resulteerde in kleine kansen en een paar corners die Sybren sportief over de achterlijn draaide; gelukkig kon hij de elementen de schuld geven. Goed voetbal zat er niet in en dus moest er strijd geleverd worden. Dit was niet aan dovemans oren gericht en hierdoor ontstond ook de 0-1. Door goed doorzetten van Hindrik op de rechterflank klutste hij de bal voorbij de back en leverde een puntgave assist af op Sybren die door een goede loopactie voor de man kwam en binnen prikte. Niet veel later stond Sybren alweer vrij en werd hij weer met een mooie voorzet bereikt. Ditmaal kwam de bal op het dikke kopje maar helaas kon hij niet genoeg kracht meegeven en werd de bal goed gered door de keeper van Bolsward. Bolsward had zelf een paar schotkansjes die goed gepareerd werden door Keemon. Tot slot van de eerste helft nog 1 kans voor Mulier. Weer Sybren die doorkwam en zichzelf in een moeilijke hoek maneuvreerde; op de rand 16 stond Joey te wachten op de bal. Sybren keek wie er stond en had geen vertrouwen in een goede afloop dus ging hij voor eigen succes. Misschien gedreven door de topscoorderspositie die uit handen is. Uiteraard ging dit mis…

2e helft

Tegen de wind in. In de rust werd geconcludeerd dat het best goed ging dus niet teveel aanpassingen en inzakken met de wind tegen. Met een 0-1 voorsprong gaf de leider aan dat wij niet meer hoeven maar zij wel. Je moet het maar zien, wat een inzicht…. Gelukkig was Paul er ook die de taak van assistent leider op zich naam, naast dat hij de vlag hanteerde. Door de positieve coaching van Paul bleven de koppen omhoog en nam het vertrouwen toe. Paul blijkt een goede aanvulling te zijn in de staf dus daar liggen mogelijkheden…

Mulier werd de 2e helft wel teruggedrukt maar had toch de beste kansen in de beginfase. Een bal op de lat van Arjen Visser en een bal op de paal van Joey zorgde ervoor dat de wedstrijd niet op slot kon worden gegooid en dat Bolsward erin bleef geloven. Het laatste kwartier speelde het gebrek aan conditie Mulier parten en werd met man en macht de voorsprong verdedigd. Bolsward kreeg kansen o.a. met een vrije trap van de rand 16 die vakkundig op de lat werd gekruld. Het fluitsignaal van de scheids voelde als bevrijding. Een goed begin van de 2e seizoenshelft met een team dat voor elkaar door het vuur ging.

Waar gaat dit eindigen? Wordt vervolgd.

30 januari 2022 svmulier Mulier 2 No Comments