Mulier 1 wint tweede wedstrijd op rij

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Na de grote overwinning van vorige week op Creil 1 nam Mulier 1 het afgelopen zaterdag op tegen Lions’66 1. De club, die een grote passie heeft voor volksclub Cambuur, heeft nog geen wedstrijd gewonnen en staat dan ook stijf onderaan. Winst was noodzaak voor Mulier zodat de onderste regionen zouden worden verlaten.

Selectie:
Arjen van Popta, Jesse van der Molen, Kelvin van der Heide, Lars Vallinga, Johan van Abbema, Gabian van Popta, Mart van der Molen, Thijs Witteveen, Marc Burger, Bas Bergsma, Gert-Jan Meekma, Ivo Haitsma, Folkert van der Wei en Max Alen.

Meteen vanaf de aftrap waren de intenties duidelijk. Mulier wilde zo snel mogelijk het verschil maken tegen Lions’66 en zocht meteen de aanval. De eerste diepe bal kwam aan bij Ivo Haitsma, die zijn schot geblokt zag worden door een verdediger van Lions’66. Niet veel later werd het goede spel van Mulier beloond. Een steekbal van Marc belandde bij Max Alen aan de rechterkant. Deze gaf de bal meteen voor en daar stond Ivo Haitsma in de zesde minuut precies op de goede plek om de bal tegen het net te koppen. In de tiende minuut had het ook al 0-2 kunnen staan, ware het niet dat de goede combinatie tussen Marc en Gert-Jan gekeerd werd door de keeper van Lions’66. Na de goede start ging Mulier mee in het spel van Lions’66 en daar werd het niet beter van. Het spel aan beide kanten was erg slordig waardoor er voor het publiek niet veel aan was. Lions’66 deelde door het opportunistische spel ook steeds meer speldenprikjes uit en kon in de 30e minuut zelfs op gelijke hoogte komen. De linksbuiten gaf de bal laag voor, waarna de spits de bal kon controleren. Kelvin bracht echter goed redding met zijn knie en zorgde ervoor dat Mulier de voorsprong behield. In de 32e minuut kreeg Folkert de opgelezen kans om, ondanks het slechte spel, Mulier op 0-2 te zetten. Folkert schoot na een slim genomen vrije trap de bal oog in oog met de keeper recht in zijn handen. In de 34e minuut kreeg Mulier een nog grotere kans op de 0-2, omdat de scheidsrechter naar de stip wees na een overtreding op Bas Bergsma. De ‘Alves van Wytmarsum’ stond vol zelfvertrouwen achter de bal, maar hij schoot de bal jammerlijk op de paal. Na de gemiste penalty bleef het spel slordig en kregen beide ploegen geen kansen meer.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste helft. Mulier zocht meteen de aanval, wat resulteerde in een snelle goal. Een vrije trap van Bas Bergsma belandde bij de 2e paal in de 47e minuut, waar Folkert precies op de goede plek stond om de bal met zijn voet tegen het net te schieten. Het spel bleef aan beide kanten slordig en het had op een gegeven moment niet veel meer met voetbal te maken. De spelers van Lions’66 schopten om zich heen en raakten vaker de voeten en benen van spelers dan de bal. In de 77e minuut werd de zege veiliggesteld door een rake kopbal van Gert-Jan na een corner van Bas Bergsma. Mulier speelde de wedstrijd uit en had de drie punten binnen.

Geen goed voetbal, maar wel drie welkome punten. Aankomende zaterdag staat de “el Clásico van Súdwest-Fryslân” op het programma; Mulier 1 – Arum 1. Een derby die in competitieverband voor het laatst gespeeld is in het seizoen 1989/1990. Om 14:30 uur start de wedstrijd, u bent van harte welkom![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”7780,7781,7782,7783,7784,7785,7786,7787,7788,7789,7790,7791,7792,7793,7794,7795,7796,7797,7798,7799,7800,7801,7802,7803,7804,7805,7806,7807,7808,7809,7810,7811,7812,7813,7814,7815,7816,7817,7818,7819,7820″][/vc_column][/vc_row]