Mulier 1 verliest met ruime cijfers van een sterk Marrum

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Promovendus Marrum kwam op bezoek op It Fliet. Een onbekende tegenstander voor Mulier en dus alle kans op drie punten! Helaas kwam Mulier echter zeer slecht voor de dag en gingen de drie punten mee naar Marrum..

Selectie: Melis Bergsma, Arjen van Popta, Sjerp Jan Heeres, Mart van der Molen, Hidde Hiemstra, Ivo Haitsma, Jesse van der Molen, Marc Burger, Johan van Abbema, Arjen Visser, Siebe Jan Otten, Thomas Sprik, Jan Piebenga en Folkert van der Wei.

In het begin van de wedstrijd was de bal veelvuldig in het bezit van Marrum. Het had echter niet veel gescheeld of Mulier was in die beginfase op voorsprong gekomen. Tweemaal werd balverlies van Marrum op het middenveld bijna afgestraft, maar tweemaal werd de bal van ruim 40 meter naast de goal van Marrum geschoten. De pogingen werden gedaan omdat de keeper van Marrum ruim voor zijn goal stond. De derde kans voor Mulier diende zich niet veel later aan, maar Johan van Abbema wist de bal 1 op 1 met de keeper niet tussen de palen te krijgen. Langzaam aan nam Marrum het initiatief over en probeerden ze met name via de snelle buitenspelers tot kansen te komen. Rond de 20e minuut werd opnieuw de rappe buitenspeler gevonden via een lange bal vanaf het middenveld. De speler gaf de bal goed voor en de spits wist in de zestien vanuit de draai te scoren. Marrum probeerde meteen door te drukken en Mulier wist zich nauwelijks raad met de rappe aanvallers. Er werd constant gevaar gesticht door Marrum en Mulier mocht van geluk spreken dat het bij rust maar met 0-1 achter stond.

In de rust waren er harde woorden gevallen en Mulier probeerde het in de tweede helft dan ook anders aan te pakken. Ondanks verwoede pogingen lukte het Mulier niet om het Marrum lastig te maken. De goed voetballende ploeg zorgde constant voor dreiging, terwijl de aanvallers van Mulier in de gehele wedstrijd nauwelijks dreigend zijn geweest. Er viel nog een grote kans te noteren voor de ingevallen Thomas Sprik, maar deze schoot de bal recht op de keeper af. De stand op het scorebord was toen inmiddels al 0-3. Opnieuw een goal van de spits (scoorde opnieuw uit de draai in de korte hoek na een voorzet vanaf links) en een goal van de linker buitenspeler van Marrum deden Mulier de das om. De wedstrijd was na de 0-3 zo goed als gespeeld. Hoogtepunt van de wedstrijd aan Mulier zijde was misschien nog wel het invallen van debutant Jan Piebenga (speler van Mulier JO17-1). De jonge speler viel, ondanks de zware wedstrijd voor Mulier, prima in en dat beloofd zeker nog wat voor de toekomst!

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Birdaard op het programma. Opnieuw een onbekende tegenstander voor Mulier, maar ditmaal zal Mulier er op gebrand zijn om de punten mee te nemen naar Witmarsum. Niemand wil namelijk opnieuw zo’n start mee maken als vorig seizoen. FC Birdaard verloor met 4-1 van Makkum dus ook zij zullen hopen op een goed resultaat. Volgende week 15:00 uur in Birdaard barst het spektakelstuk los. Tot dan!