Mulier 1 verliest oefenwedstrijd met 10 man van Sleat 1

Afgelopen vrijdag speelde Mulier een oefenwedstrijd tegen Sleat. De bezoekers wisten de wedstrijd te winnen nadat Mulier met 10 man kwam te spelen.

Selectie: Melis Bergsma, Anton Buwalda, Sjerp Jan Heeres, Mart van der Molen, Folkert van der Wei, Ivo Haitsma, Johan van Abbema, Jesse van der Molen, Siebe Jan Otten, Joey Leeuwen, Thomas Sprik, Jorn Hofstra en Klaas van der Brug.

Folkert van der Wei zou achterin starten, maar hij haakte in de warming up met een enkelblessure. Aangezien de competitiewedstrijd tegen VCR van aankomende zaterdag belangrijker is was het dan ook verstandig om Folkert niet te laten spelen.
De bezoekers van Sleat begonnen fel aan de wedstrijd. Mulier werd teruggedrongen en de aanvallers van Sleat maakten het Mulier lastig. Dat deze ploeg 0 punten uit vier wedstrijden heeft was aan het positiespel niet te zien. Later werd wel duidelijk waar dit aan lag; het missen van kansen. Sleat kreeg in de eerste helft een enorme kans, maar vanaf 5 meter presteerde de spits het om op Melis te schieten. Mulier kon daar niet veel tegenover zetten. Een crosspass van Anton werd door Ivo over geschoten en een kopbal van Joey verdween naast de goal. Dieptepunten in de eerste helft waren de blessures van Ivo en Anton, die beide de wedstrijd niet konden voortzetten. Door de blessures mochten Jorn en Klaas echter wel hun debuut maken in het eerste elftal. Zo heb elk nadeel z’n voordeel.

In de rust werd duidelijk dat ook Sjerp Jan de wedstrijd niet meer voort kon zetten. Aangezien er geen wissels meer waren werd er besloten om de wedstrijd vol te maken met 10 spelers. Hierdoor werd het nog lastiger voor Mulier om de wedstrijd te winnen. Sleat had de tweede helft dan ook veelvuldig de bal en kreeg ook genoeg kansen, maar Melis hield de ballen er ook allemaal uit. Toch wist Sleat te scoren; de spits draaide weg bij de verdediger en schoot in de verre hoek raak. Daarna kreeg Sleat nog meer kansen, maar deze werden allemaal verprutst.

Zo was het voor de conditie een prima oefenwedstrijd voor Mulier. Qua voetbal liet het echter te wensen over. Aankomende zaterdag speelt Mulier om 14:30 thuis tegen VCR. Bij winst sluit Mulier aan bij de subtop. Wij hopen allemaal op jullie komst! Tot zaterdag!