Mulier 1 verliest eerste bekerwedstrijd nipt van Heeg 1

Afgelopen zaterdag speelde Mulier 1 de eerste bekerwedstrijd in Heeg tegen de plaatselijke voetbalclub. Onder leiding van René Anema slaagde Mulier er helaas niet in de eerste bekerwedstrijd te winnen. 

Selectie: Melis Bergsma, Arjen van Popta, Hidde Hiemstra, Mark Hofstra, Sjerp Jan Heeres, Marc Burger, Jesse van der Molen, Johan van Abbema, Arjen Visser, Thomas Sprik, Ivo Haitsma, Lars Vallinga en Sybren Reitsma. 

Het begin van de wedstrijd was erg rommelig. Beide ploegen zetten vroeg druk op elkaars verdediging waardoor al snel de lange bal werd gespeeld. Kansen waren er in de beginfase dan ook niet te noteren. De eerste kans voor Mulier was er na een kleine twintig minuten spelen en die was ook meteen raak. Een lage voorzet van Arjen Visser werd bij de tweede paal binnen getikt door Thomas Sprik. Helaas had Mark Hofstra kort daarvoor het veld moeten verlaten door een ogenschijnlijk ernstige enkelblessure. Na de goal drukte Mulier door en was het mede door voorzetten vanaf de zijkanten gevaarlijk in het strafschopgebied. Toch begon Mulier steeds meer achteruit te lopen, ook omdat Heeg de druk opvoerde. Mulier kon de bal niet meer goed vasthouden voorin waardoor het spel zich vooral op het middenveld afspeelde. Schoten van afstand waren steeds een prooi voor ‘good old’ Melis Bergsma. Toch viel de gelijkmaker vlak voor rust; de spits van Heeg kreeg de bal meerdere keren gelukkig mee in het strafschopgebied en schoot van dichtbij raak. 

Na de pauze werd de wedstrijd er niet beter op. Kansen waren er aan beide kanten niet te noteren, omdat beide ploegen qua organisatie goed stonden. Heeg kreeg af en toe een hoekschop, maar hier werd geen gevaar uit gesticht. Na een aantal minuten besloot Heeg 1 op 1 te gaan spelen, maar hier wist Mulier nauwelijks gebruik van te maken. Er lag genoeg ruimte achter de verdediging van Heeg, maar de steekpass was steeds net niet goed genoeg om echt gevaar te stichten voor de goal van Heeg. Heeg wist uiteindelijk toch op voorsprong te komen, mede door een persoonlijke fout van een verdediger van Mulier. Deze maaide volledig over de bal heen, waardoor de spits van Heeg de bal kon voorzetten en de linksbuiten de bal via de paal binnen wist te tikken. Na de goal ging Mulier nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar het mocht niet baten. Thomas Sprik kreeg in de laatste minuut nog een kans, maar de bal vloog net over de goal. 

Zo eindigde de eerste bekerwedstrijd voor Mulier dus in een nederlaag. Aankomende zaterdag komt IJVC op bezoek in Witmarsum en Mulier zal dan revanche willen nemen. Wij hopen op de komst van het publiek en dan maken we er samen een mooie zaterdagmiddag van! Tot zaterdag! 

4 september 2017 svmulier Mulier 1 No Comments