Mulier 1 verliest belangrijke wedstrijd tegen VCR 1

De seizoensstart had beter gekund want Mulier 1 bevind zich in de onderste regionen. Daar zou tegen VCR thuis misschien wel verandering in kunnen komen.

Selectie: melis bergsma, gabian van popta, arjen van popta, folkert van der wei, joey leeuwen, johan van abbema, siebe jan otten, hidde hiemstra, marc burger, bas bergsma, arjen visser, mark hofstra, ivo haitsma, thomas sprik, jan piebenga

In het herfstachtige weer kon worden afgetrapt. Het was gelijk te zien dat deze twee teams zeer aan elkaar gewaagd waren. Met VCR dat de beste kansen kreeg in eerste instantie. Gelukkig bracht tweemaal de paal redding voor Mulier. Onder andere bij een zeer bekeken vrije trap, waar Melis alleen maar naar kon kijken. Toch was het in de 20e minuut raak voor de uitploeg. De rechterspits kapte eenmaal een verdediger uit in de zestien, toen de volgende, en kon de bal rustig in de hoek schieten. Wie dacht dat de Witmarsumers overdonderd waren had het mis, want na twee minuten stond het alweer gelijk. Na een voorzet en wat schermutselingen tussen aanvallers en verdedigers in de zestien van VCR was het iemand (ik weet nog steeds niet wie) die de bal wonderbaarlijk over de keeper lobte.

In de tweede helft was het toch wel VCR dat meer gevaar kon stichtten. Net als in de eerste helft werd er via lange crossballen veel meer diepte gecreëerd dan Mulier en wanneer daar dan ook een rappe vleugelspits zijn kunsten kan vertonen wordt het snel gevaarlijk voor de verdediging. Ze kregen nog wel een grote kans op de voorsprong maar die werd niet benut. Aan de andere kant bleven de 100% kansen ook uit helaas. Na een kwartier in de tweede helft was het opeens 1-2. Vanuit een corner kon VCR zo raak koppen. En voor de zoveelste keer dit seizoen kon Mulier achter de feiten aanlopen. Tevergeefs dit keer. Nog steeds maar 3 punten dit seizoen.

Dan moet het volgende week maar gebeuren. Dan volgt de fietstocht naar aartsvijand nummer 1, Arum. Net als vorig jaar hopen we weer de drie punten daar weg te stelen. Spektakel gegarandeerd op het veld. En daarna een grote internationale zanger in de kantine, althans dat gerucht gaat rond in de wandelgangen….

30 oktober 2017 svmulier Mulier 1 No Comments