Mulier 1 vergeet te winnen in Ouwe Syl

Gister speelde Mulier de uitwedstrijd in en tegen het beruchte Ouwe Syl. Vorig jaar waren ze nog nieuws door de verloting van een huis voor een nieuw kunstgrasveld en accommodatie. Het nieuwe kunstgrasveld lag er nog niet en dat was duidelijk te merken; de spelers gleden alle kanten op tijdens het spelen op het grasveld. Kunstgras heeft ons trouwens niet heel veel goeds gebracht en daarom speelt Mulier dit seizoen weer op gras. Op het gras tegen Ouwe Syl werd het trouwens wel weer eens tijd voor drie punten; belangrijk om aan te sluiten bij de subtop.

Selectie: Sander, Arjen, Gabe, Jan Geert, Chris, Sjerp Jan, Thomas, Bartele, Mart, Johan, Siebe Jan, Hidde, Folmer en Marc.

Het vinden van Ouwe Syl en het sportpark in Ouwe Syl was enigszins lastig, dus de eerste 10 hebben we even gemist. Door verschillende blessures was de opstelling ietwat anders; Jan Geert speelde in de punt met Folmer als linkeraanvaller. Bartele stond nog aan de kant vanwege een knieblessure, maar kon in het geval van nood eventueel 5 minuten spelen. De eerste 10 minuten had Mulier al op voorsprong kunnen staan volgens het publiek, maar de kansen werden (wederom) niet afgemaakt. Het werd een wedstrijd met enorm veel strijd en overtredingen en de scheidsrechter had dan ook z’n handen vol aan de 22 spelers op het veld. Arjen kreeg na 13 minuten de eerste gele kaart en dit bleek voor hem niet zijn laatste te zijn (maar daarover later meer). Kansen waren er ook over en weer: Jan Geert, Johan, Siebe Jan en Gabian hadden allemaal kunnen scoren maar of de bal werd verkeerd geraakt of de keeper redde prima. Aan de andere kant had ook Ouwe Syl regelmatig dreiging, maar ook daar stond de keeper prima opgesteld. De eerste wissel vond na ongeveer 25 minuten spelen plaats; Sjerp Jan verliet het veld voor Hidde. Hidde was duidelijk geprikkeld en wilde laten zien dat het onterecht was dat hij op de bank begon; hij speelde een prima wedstrijd met fijne acties (complimenten van Thijs). Mulier kwam vlak voor rust helaas wel op achterstand: hoe dat gebeurde weet de reporter helaas niet meer.

Na rust werd duidelijk dat Ouwe Syl een slap bakje thee had gedronken en Mulier een pittig bakje. De gastheren werden overlopen en Mulier speelde bij vlagen prima voetbal. Ouwe Syl kwam niet meer aan voetballen toe en probeerde het door middel van strijd te winnen. Helaas voor hun ging Mulier niet mee in hun spel en kreeg het kansen zat. Het duurde nog wel enige tijd, maar in de 68e minuut scoorde Mulier de gelijkmaker; Hidde schoot in de korte hoek raak na een prachtige aanval over veel schijven. Niet veel later stond Mulier ook dik terecht op voorsprong: ditmaal scoorde Jan Geert na een goede steekpass van Marc. Na de goal werd Johan (moegestreden) gewisseld voor Thomas. Na de 1-2 bleef Mulier gevaarlijk en waren er kansen voor Thomas, Gabian en Hidde maar de bal wilde er maar niet in. Het had net zo goed 4-8 kunnen worden deze middag. De laatste 10 minuten speelde Ouwe Syl alles op alles en kwam Mulier onder druk te staan. Het werd af en toe erg spannend voor de goal, maar steeds stond of de keeper of de verdediger van Mulier op de goede plek. In de 88e minuut kreeg Arjen zijn tweede gele kaart doordat hij de bal een paar meter wegschopte na een overtreding. De scheidsrechter vond het nodig om hiervoor een tweede gele kaart te trekken en dus moest hij met rood vertrekken. Achteraf vertelde Arjen dat hij de bal beter naar Oude Bildtzijl had kunnen schoppen, want die paar meter leverde ook geen tijd op. Uit de vrije trap die volgde gebeurde natuurlijk wat u al een beetje zag aankomen: Ouwe Syl scoorde. Daarna zetten beide ploegen nog even aan, maar een winnend doelpunt zat er voor beide teams niet meer in.

Een prima tweede helft van Mulier is helaas niet beloond met drie punten. We waren zó dichtbij, maar helaas wisten we de punten niet over de streep te trekken. Volgende week is het van belang om drie punten te pakken om zo nog aan te haken bij de subtop. WWS (Wytgaard/Wirdum/S?) komt dan op bezoek in Witmarsum. Allemaal in Oktoberfest kleding naar de wedstrijd en daarna in de kantine maar even après skiën. Hopelijk kunnen we dan proosten op de eerste drie punten. Tot zaterdag!