Mulier 1 kent valse herstart van de competitie

Gister mocht Mulier dan eindelijk (?) weer beginnen aan de tweede seizoenshelft. Vorige week was de bedoeling om 2020 te starten met de derby tegen Arum, maar deze werd voor de 3e (!) keer afgelast en dus mocht de mannen vandaag de wei weer in. Tzummarum was de tegenstander en stond net als Mulier op een plek in de bovenste regionen. Bij winst zou Mulier erover heen springen en dat klonk de mannen als muziek in de oren. De muziek van Formule-1 coureur Johan (binnen 6 minuten in Tzummarum, net geen wereldrecord) zorgde inderdaad voor de nodige adrenaline. Normaal gesproken stijgt het adrenaline level daarna nog meer door de muziek die uit de boombox schalt. Helaas stond deze nog in Witmarsum en dus werden ouderwets discussies gevoerd over alledaagse onderwerpen die er voor moesten zorgen dat het level steeg. Na een veldinspectie (Frisia, hier zijn de paarden ook geweest) en een warming-up, was Mulier klaar voor de wedstrijd!

Selectie: Keimpe, Arjen, Thijs, Marc, Sjerp Jan, Folmer, Johan, Jesse, Jan Geert, Hidde, Jorn, Roland, Chris en Albert.

Gabian en Mart stonden vanwege blessures achter de hekken met aankoop Arjen Visser. Hij keert na een uitstapje in Deinum terug op het oude nest en sluit vanaf volgend seizoen weer aan. Met Keimpe op de goal in plaats van Sander (schaatst de Elfstedentocht in Oostenrijk, doneren kan hier) en Jan Geert weer terug in de basisopstelling (evenals Hidde) begon Mulier aan de wedstrijd. Net als het veld leek het spel van Mulier nergens op. Na een half uur stond dan ook een 3-0 voorsprong op het ontbrekende scorebord. Aanvallers van Tzummarum stonden vogelvrij voor de goal en sprongen effectief om met de ruimte die hen geboden werd: 3 kansen, 3 goals. Mulier probeerde het wel, maar een goede eindpass werd steeds niet gegeven en kansen had Mulier daarom nauwelijks. Rond de 30e minuut scoorde Mulier wel de aansluitingstreffer: Jan Geert gaf de bal, na een goede pass van Hidde, breed op Jesse en die kon de bal zo in het lege doel schuiven. Met nog 60 minuten op de klok is dan alles nog mogelijk! Helaas scoorde Tzummarum voor rust nog een keer door een van richting veranderde vrije trap en zo ging Mulier aan de thee met een 4-1 achterstand.

In de kleedkamer was het stil. Een 4-1 achterstand in Tzummarum… Zo had Mulier de herstart niet voorgesteld. Dr mat wat gebeure! Twee wissels werden doorgevoerd: Chris voor Hidde, Folmer voor Sjerp Jan. Ommekeer in de maak?

Nee. Tzummarum scoorde na een prachtige aanval de 5-1 en Mulier heeft nauwelijks uitgespeelde kansen gehad. Jesse had de tweede van de middag moeten maken, maar hij presteerde het om van 3 meter over het vangnet heen te schieten. Hoogtepunt van de middag: Keimpe die een penalty stopte die was gegeven na een ongelukkige handsbal van Arjen. Na 90 minuten vond de scheidsrechter het wel prima en dropen de spelers van Mulier teleurgesteld van het veld. Hopelijk hebben we de slechtste wedstrijd van 2020 gehad en kunnen we de rug rechten. Volgende week de eerste kans op revanche: Ouwe Syl is om 14.30 uur de tegenstander in Witmarsum. Tot dan!