Mulier 1 boekte eerste overwinning van seizoen 2020/21

Het heeft even geduurd, maar de eerste drie punten zijn binnen voor Mulier 1. Makkelijk ging het gisteren niet tegen Blokzijl, maar door twee goals van Lars en een goal van Arjen Visser bleven de drie punten in Witmarsum. 

Het was al met al wel een lastige middag voor de ploeg van Pope. Het spel was niet altijd even goed waardoor Blokzijl lang in ‘leven’ bleef. Het ontbrak vaak aan een goede eindpass om tot echt grote kansen te komen. Na 30 minuten kwam Mulier toch op voorsprong door een doelpunt van Lars. Hij schoot de bal binnen na een van de betere aanvallen. Mulier bleef hierna wel de bovenliggende partij, maar hield moeite met het creëren van kansen. 

Aan het begin van de tweede helft bleef Roland achter in de kleedkamer en betrad Arjen Visser het veld. Het bleek een gouden wissel, want na amper 5 minuten wist Arjen te scoren. Goed druk zetten van Lars dwong de keeper tot een foute trap en Arjen maakte hier dankbaar gebruik van door de bal in het lege doel te schuiven. Niet veel later werd een prachtige aanval over links niet beloond met een goal: Lars kopte op de paal.

Hierna werd het spel helaas slordiger en begon Blokzijl er extra energie in te stoppen. Dit leidde niet tot grote kansen, maar wel tot meer dreiging. Mulier speelde zichzelf uit de wedstrijd en maakte het zichzelf hierdoor ook ontzettend lastig. Het lukte Blokzijl dan ook om hier gebruik van te maken en na een fout achterin wisten zij de aansluitingstreffer te scoren in de 75e minuut. Blokzijl begon in een punt te geloven en gooide er nog meer tegenaan. Het lukte ook nog bijna om opnieuw te scoren, maar van dichtbij schoot de spits van Blokzijl op de lat. In de tegenaanval stelde Mulier dan (eindelijk) orde op zaken: Lars schoot na een goede actie beheerst binnen vanaf randje zestien. Een prima beloning voor een goede wedstrijd van Lars. 

Er valt nog genoeg te verbeteren, maar de eerste punten zijn binnen! Een welkome driepunter die hopelijk het begin is van een mooie serie. Volgende week zaterdag speelt Mulier de uitwedstrijd tegen Bakhuizen, mits er geen gekke dingen gebeuren dinsdag. Tot volgende week. 

11 oktober 2020 svmulier Mulier 1 No Comments