MO17 met de bus dankzij Ruwvoerhandel S.A. de Vries!

Uitkomen in de hoogste klasse van het amateurvoetbal in je leeftijdscategorie is natuurlijk fantastisch maar dat brengt wel de nodige uitdagingen met zich mee. Met uitwedstrijden in Nijkerk, Nijmegen, Apeldoorn en Almelo maak je op een zaterdag zo een halve wereldreis. Het leek de MO17 dan ook een goed idee om eens met de bus naar een aantal uitwedstrijden af te reizen.

En dankzij S.A. de Vries Ruwvoerhandel uit Witmarsum is dat ook nog gelukt! Met steun van het mooie bedrijf van Sybren de Vries en familie konden er namelijk voor zaterdag 6 en zaterdag 20 april busjes worden geregeld voor de uitwedstrijden in Apeldoorn en Almelo. Mulier en de MO17 wil de familie de Vries heel erg bedanken voor deze sponsoring. Fantastisch!

Lees hieronder de verslagen van beide wedstrijden gemaakt door het team.

6 april
De eerste zaterdag dat er met busjes was de sfeer tijdens de heenreis al geweldig, beide busjes waren voorzien van luide muziek en gezelligheid. We vertrokken rond 10:30 vanaf It fliet richting victoria boys in Apeldoorn, dit was zo’n 1,5 uur rijden. Eenmaal aangekomen bleek het erg mooi weer te zijn en beloofde het een mooie pot te worden. Om 13:00 was de aftrap, de eerste helft begon gelijkwaardig, er waren kansen voor Mulier maar ook een paar voor victoria, we gingen 0-0 de rust in. De tweede helft ging van start en na zo’n 10 minuten werd de kans benut en scoorde Dieuverline (geleend van de mo15-1). Kort hierna werd de 2-0 ook al gemaakt door Maud die simpel door de achterhoede dribbelde, 20 minuten voor tijd. Na het fluitsignaal was iedereen blij en werd de overwinning gevierd, hierbij werd ook een foto gemaakt met onze supporters op de tribune (bedankt Herke) de overwinning werd weer meegenomen richting Witmarsum.

20 april
Ook 20 april mochten we ons weer klaar maken voor een wedstrijd naar het verre Almelo. We vertrokken om half 9 in twee busjes richting Almelo. Dit keer was het niet zo warm en mooi weer maar dat mocht de pret niet bederven. Eenmaal aangekomen gingen we ons klaarmaken voor de wedstrijd, een goeie warming up, wat pass oefeningen en afronden op goal. Om 12:30 klonk het fluitsignaal. Wij waren meteen er gewillig om de bal en scoorde ook al vlot de 1-0 door Jeldau hierna kwam de 2-0 ook al gauw door Lisanne. In de tweede helft beloofde het moeilijk te worden want zij gingen druk zetten. Na 20 minuten werd ook een tegengoal gemaakt door de tegenstander. Door een onterechte vrije trap voor de tegenstander in de 70e minuut werd het 2-2. Hierbij bleef de uitslag ook bij, en gingen we met één puntje op zak weer richting Witmarsum.