Laatste thuiswedstrijd Mulier eindigt in gelijkspel tegen Ouwe Syl

Gister stond er voor Mulier niets meer op het spel tegen Ouwe Syl na het pijnlijke verlies van vorige week tegen nummer laatst Wardy (2-1). Mulier maakte in die wedstrijd geen enkele aanspraak op de winst, omdat het spel te stroperig, te voorspelbaar en bovenal te ondermaats was. Daarbij kwam ook dat er een stukje beleving miste, die de week daarvoor tegen Holwerd juist zorgde voor een prachtige overwinning. Helaas gaf Mulier vorige week dus niet thuis en de uitslagen op de andere velden maakten het verlies extra pijnlijk, want als Mulier had gewonnen dan had nacompetitie er zeker nog ingezeten. Maar ja, als…
Waar Mulier dus was uitgespeeld, maakte Ouwe Syl nog kans op een ’toetje’ in de vorm van nacompetitie. De zelf uitgesproken titelkandidaat kwam dan ook met een zeker doel naar Witmarsum: de wedstrijd winnen en dan kijken wat de concurrentie heeft gedaan. 

Selectie: Sander, Arjen, Gabian, Chris, Folmer, Marc, Jan Geert, Siebe Jan, Jan, Johan, Mart, Hidde, Jonah en Collin. 

Het was echter Mulier dat voortvarend aan de wedstrijd begon en het trouwe publiek wilde trakteren op een mooie overwinning. Binnen twee minuten was het namelijk al raak door een mooie intikker (lees spitsengoal) van Johan na een goede lage voorzet van Mart. Ouwe Syl werd in de beginfase overrompeld door een sterk Mulier en het had binnen tien minuten al 3-0 kunnen staan voor Mulier, ware het niet dat (opnieuw) de kansen niet werden afgemaakt. Jan had tweemaal de kans om de score verder uit te breiden, maar zijn schoten verdwenen over en naast. Daarna kwam Ouwe Syl iets beter in de wedstrijd, maar was het Mulier dat bij vlagen prima voetbalde en de tegenstander terug dreef op eigen helft. Ouwe Syl loerde vooral op de counter, maar de verdediging stond goed opgesteld en daardoor bleef het lange tijd 1-0. Helaas voor Mulier bleek de gemiddelde lengte van Ouwe Syl meer te zijn dan die van Mulier en dat werd fataal bij een corner voor de gasten; een speler van Ouwe Syl kopte na een klein duwtje raak bij de tweede paal. Daarna werd het spel aan beide kanten rommeliger en vielen er geen grote kansen meer te noteren op eentje van Johan na: hij tikte de bal van dichtbij bovenop de lat. 

De tweede helft was Mulier optisch gezien de hele helft de betere ploeg, maar hele grote kansen heeft dit niet opgeleverd. Arjen probeerde de goal van het seizoen te maken, maar zijn schot verdween nipt over de lat. Ook Siebe Jan probeerde opnieuw zijn eerste goal voor Mulier 1 te maken, maar helaas waren zijn schoten makkelijk te keren door de keeper en Mart zijn schot werd gekraakt in de doelmond. Aan de andere kant werd Ouwe Syl nog gevaarlijk met een hard schot maar Sergio Padtat wist de bal prima te keren. Een te korte terugspeelbal werd Mulier bijna nog fataal, maar Sander was op de eerste meters sneller dan de spits en wist zo de spits van scoren af te houden. Uiteindelijk eindige de wedstrijd net zoals in de heenwedstrijd in een gelijkspel en daar konden beide ploegen wel mee leven. 

Volgende week speelt Mulier de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen WWS in één van de drie dorpen. Het is een seizoen geweest met vaak goed spel, maar te weinig doortastendheid en simpelweg te weinig goals en punten. Pieken en dalen hebben elkaar afgewisseld en daardoor is de plek waar Mulier staat terecht te noemen. Dit is voor zowel het publiek als de spelers een teleurstelling, maar met de ervaring die dit seizoen is opgedaan kan de jonge ploeg (uitzonderingen daar gelaten) volgend seizoen hopelijk langer mee doen om de promotieplekken. Daarbij is het ook mooi te zien dat jonge spelers uit de talentenfabriek een kans hebben gekregen en die ook hebben gepakt (Jan, Jonah, Keimpe, Jorn, Nanne, Collin bedankt!). De selectie blijft vooralsnog hetzelfde en hierdoor kan trainer René Anema door blijven bouwen aan het elftal en hopelijk promotie naar de 4e klasse bewerkstelligen. Dit willen we samen gaan doen met het trouwe publiek en wij bedanken jullie voor de support bij zowel thuis- als uitwedstrijden dit seizoen. Ternaard is kampioen geworden (onze felicitaties) en dat scheelt voor komend seizoen weer wat benzine… 

Volgende week (25 mei) sluiten we als club het seizoen gezellig af met een bbq en live muziek bij de kantine. Iedereen die de club een warm hart toedraagt is van harte welkom en samen maken we er een mooi einde van! 

19 mei 2019 svmulier Mulier 1 No Comments