KNVB komt met plan voor Regio Cup

Dinsdagavond 2 februari waren we weer getuige van een persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen.  Helaas werden er voor het voetbal geen noemenswaardige versoepelingen aangekondigd waardoor het afmaken van dit seizoen nagenoeg onmogelijk wordt. Voor de teams in de Categorie B is het nu al duidelijk dat zij hun seizoen niet af kunnen maken.

Na al die maanden zonder voetbal wil iedereen weer los en de KNVB wil hiervoor alle mogelijkheden benutten. Als blijkt dat het oppakken van de huidige competities geen optie meer is, dan wil de KNVB voor amateurverenigingen kleinschalige regionale competities organiseren voor het vervolg van het huidige seizoen: de KNVB Regio Cup.

Dit gebeurt in elk geval voor de teams in de Categorie B (Alle teams van Mulier, behalve Mulier 1). Hier komt de Categorie A (Mulier 1) bij als deze competities ook niet meer op tijd kunnen worden hervat vanwege de coronamaatregelen. De startdatum en duur van de KNVB Regio Cup zijn uiteraard ook afhankelijk van deze beperkingen. De regionale aanpak zorgt voor minder lange reisafstanden en vergroot de kans op aantrekkelijke lokale derby’s. Vanaf medio februari start de KNVB voor de Categorie A een inventarisatie van welke clubs met welke teams mee zouden willen doen. Teams in de Categorie B doen standaard mee tenzij men zich afmeldt. De nadere invulling van de KNVB Regio Cup, zoals het aantal teams per poule, hangt onder meer af van de tijd die dit seizoen nog beschikbaar zal zijn om wedstrijden te spelen.

Routekaart
Voor de Categorie A liggen er nog scenario’s op tafel waarin de huidige competities een vervolg kunnen krijgen. De deadlines hiervoor verschillen per competitie. De KNVB presenteert binnenkort een routekaart met daarin alle deadlines en mogelijkheden voor alle competities.

Maar eerst hopen we uiteraard dat alle teams weer normaal mogen trainen. Dus ook de senioren. Nu zitten al deze voetballers thuis en bewegen ze nauwelijks, terwijl sporten in de buitenlucht juist goed is voor de gezondheid en weerstand, zowel lichamelijk als geestelijk. Vervolgens is het doel van de KNVB dat iedereen weer lekker wedstrijden kan spelen.

Wordt vervolgd!

2 februari 2021 svmulier Club, KNVB No Comments