Geweldige comeback van Mulier JO15-1 in de beker

Op 20 Oktober was er een inhaal of bekerprogramma, het werd een bekerwedstrijd tegen LAC Frisia uit Leeuwarden. We wisten alleen dat deze ploeg ook  in de 4e klasse voetbalde dus hopelijk een mooie gelijkwaardige wedstrijd, je hebt van die wedstrijden erbij die je eigenlijk over 20 jaar nog niet vergeten bent , nou zo’n wedstrijd werd het deze morgen gespeeld op it Fliet in Witmarsum en iedereen die van voetbal houd en spektakel  heeft dus kunnen zien dat het af en toe een raar spelletje is. Mulier begon aardig zette goed druk op de achterhoede en er kwamen wat kleine kansjes voor Nick en Simon , in de 12e minuut zette Nick Mulier op 1-0 na een mooie pass van Pier jan. Lang mocht Mulier niet genieten van de voorsprong , want 2 minuten later werd het alweer 1-1 door een ongelukkige eigen  goal van Johannes. Na deze gelijkmaker werd het onrustig bij Mulier, er werd niet goed meer verdedigend en ook het voetbal liet te wensen over , in de 18e minuut werd een schot van een aanvaller van Frisia niet goed verwerkt door Thijs en zo stond het 1-2. Mulier was ook niet fel genoeg en verloren bijna alle duels , Mulier kreeg af en toe nog wel een paar mogelijkheden maar de ballen gingen er niet in. Het werd nog erger voor Mulier de snelle buitenspeler van Frisia ging alleen op Thijs af en schoot beheerst de 1-3 binnen, je hoopt dan dat het tot de rust zo blijft , maar helaas een paar minuten voor de rust werd het tot overmaat van ramp zelfs 1-4 en dat was toch wel een vervelende stand. In de rust kan je tekeer gaan als een gek maar daar schiet je helemaal  niks mee op , de spelers weten zelf wel dat het niet goed  was en dat ze veel beter kunnen voetballen. Na een paar omzettingen wilde de spelers eigenlijk wel wat laten zien aan het vele publiek dat aan de kant stond, verliezen kan gebeuren maar niet met de instelling zoals in de 1e helft gebeurde. Jari speelde nu als laatste man, 4 man op het middenveld om de druk op de achterhoede van Frisia te houden en dat werkte perfect. De 2e helft werd een helft die Alfred Hitchcock niet eens durfde te verzinnen , Mulier speelde nu als wilde tijgers en Frisia bleek nu de prooi te zijn , ze kregen de ballen maar niet meer bij de voorhoede en Mulier kreeg kans op kans , maar af en toe moet je ook een beetje geluk hebben. Het duurde tot de 52e minuut toen Simon de 2-4 maakte en opeens geloofde het hele elftal weer in deze wedstrijd, 4 minuten later was het Johannes die met een prachtig schot de 3-4 in de kruising schoot. De achterhoede van Mulier wist af en toe wel opletten dat het niet tegen een counter aanliep , 2 keer had Pierjan de 4-4 op de pantoffel , maar hij was wat ongelukkig vandaag in de afronding. Niet even later had de spits van Frisia een geweldige  kans op de 3-5 maar met een fabelachtige redding van Thijs bleef het bij 3-4. In de 65e minuut werd het harde werken toch beloond door Chris , die na een 5 weken blessureleed de 4-4 binnen tikte. Mulier pakte snel de bal uit de goal, want er waren nog 5 minuten te spelen en men rook bloed en wilde het niet op penalties laten aan komen. Die laatste 5 minuten waren slecht voor je hart en sommige mensen werden 20 jaar ouder, maar in de 67e minuut gebeurde toch het wonder op it Fliet , het was Simon die de bal via binnenkant paal achter de keeper schoot 5-4. Je moest er bij zijn geweest om het allemaal te geloven en te zien, 1 minuut voor tijd was er nog een kans voor de linksbuiten van Frisia maar zijn voorzet belande op de lat. En zo eindigde deze historische wedstrijd in een mooie overwinning voor Mulier en gaan we in November weer verder  in de beker.