Geslaagde uitjes voor de jeugd

Door corona was het al twee jaar niet gelukt om iets voor de jeugd te organiseren, dus dit jaar kon de activiteitencommissie eindelijk weer los. Ingedeeld in 3 verschillende leeftijdsgroepen was er voor iedereen wat.

Het is al weer een tijdje geleden maar op 26 november zijn we met de jongste groep (JO-9, JO-10 en JO-11) naar Jump-style in Heerenveen geweest. Met een mooie groep van 19 kinderen zijn we om 15.15u vertrokken vanaf het sportcomplex. Er werd een kleine eigen bijdrage gevraagd, dus nadat iedereen dit ingeleverd had konden we vertrekken. Hier mocht iedereen zich een uurtje uitleven en dat lukte heel goed! Tussendoor heel even er af komen voor een slokje limonade maar verder hadden de begeleiders een heel rustig uurtje. Daarna was er voor iedereen wat drinken en een bakje patat en een frikandel of kroket. Allemaal rode wangetjes en grote verhalen, dus de missie was geslaagd! Hierna was het sokken zoeken, schoenen weer aan en in de auto terug naar Witmarsum.

Hierna was het op 18 mei de beurt aan de JO-12 en JO-13. Met een groep van 28(!) kinderen zijn we om 18.15u vertrokken uit Witmarsum waarna we rond 19.00u aankwamen in Heerenveen….want voor deze groep was een heuse battle bedacht en wel in Battlehouse Heerenveen. Dit is een arena waar je in 12 minuten een lasergame battle speelt, nou dit was wel besteed aan de jongens en meiden van Witmarsum. Er zijn heel wat zweetdruppels gevallen en er werd heel fanatiek gestreden alsof het om een kampioenschap ging. Ook trainers en leiders waren uitgenodigd, maar er was er maar één zo stoer om de strijd aan te durven, Johan Faber! Hoe dit afgelopen is vertellen we natuurlijk niet, maar uiteindelijk is iedereen weer in de auto mee terug naar Witmarsum gereden en moe maar voldaan bij het sportcomplex afgeleverd.

Voor de drie oudste groepen (JO-15, JO-17 en MO-15) hebben we op woensdag 1 juni een uitje georganiseerd, naar de escaperoom in Sneek. Bij de opgaven was de JO-17 sterk ondervertegenwoordigd, maar we hebben vernomen dat dit voornamelijk was omdat ze niet durfden. Dus met een groep van 26 jongens en meiden zijn we om 18.45 in Sneek aangekomen om eerst uitleg te krijgen over hoe het spel werkt. Er zijn 5 kamers dus de groep werd in 5 verschillende groepjes verdeeld en kreeg een begeleider mee. Deze kijkt en luistert mee en wanneer je er echt niet uit komt kunnen ze een kleine tip geven. Ondertussen zaten de rij-ouders en de activiteitencommissie onder het genot van een bakje koffie/thee te wachten tot de eerste groep er uit gekomen was. Aan de wand hingen de snelste tijden per kamer, maar deze tijd was inmiddels (allang) verstreken. Toch hoorden we op een gegeven moment de kreet ‘ja, we zijn er uit!!!’ en ja hoor, de eerste groep kwam te voorschijn. Van iedere groep is een foto gemaakt met daarop de tijd dat ze het gered hadden. Er was één groep die het niet binnen de tijd (een uur) gered heeft, die waren net een minuut te laat. Het was eens iets heel anders om te doen, maar door iedereen als erg leuk ervaren! Weer een geslaagd uitje!!

Het waren hele leuke en gezellige uitjes, waarbij opviel dat eigenlijk iedereen heel fanatiek mee deed! Bedankt ouders voor het rijden en bedankt jeugdcommissie voor het mogelijk maken!

Groeten van de activiteitencommissie,

Akke, Anieta en Janke

er zijn geen afbeeldingen gevonden