Geen winnaar bij derby Arum-Mulier

De “Klassieker”, “El Classico”, de “Derby der derby’s”: zomaar een paar stempels die gedrukt worden op de de duels tussen aartsrivalen Mulier en Arum. Door corona was de wedstrijd al behoorlijk lang niet gespeeld en zaterdag was het gelukkig weer eens zo ver. Vooraf was de spanning dan ook duidelijk voelbaar bij zowel de spelers als de supporters van Mulier en Arum.

Het was thuisploeg Arum die in de eerste helft op voorsprong kwam. Mulier knokte zich echter goed terug en dankzij twee treffers van Jan-Geert Dijkstra kwamen de Witmarsummers zelfs op voorsprong. Arum kwam in de slotfase toch nog op gelijke hoogte en dat was wel terecht gezien het iets betere veldspel van Arum.

Beide ploegen moesten het dus doen met een punt en hebben zodoende nog geen overwinning kunnen bijschrijven in de competitie.

Misschien lukt Mulier dat zaterdag wel want dan nemen de mannen van Pope Leffring het thuis op tegen WWS uit Wirdum. Het is zaterdag sowieso een “WWS-dag” in Witmarsum want ook de JO15 en de vrouwen spelen tegen de ploeg uit Wirdum, die overigens zowel bij de JO15 als bij de dames een gecombineerd team heeft met buurdorp Warga.