Beslissing over hervatting competities begin februari

Dinsdagavond 12 januari jl. heeft het kabinet aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari.

Begin december werd het voor de KNVB duidelijk dat door de lockdown het niet meer haalbaar is om de huidige competities volledig uit te spelen. Nog steeds blijven de overgebleven twee scenario’s rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal op tafel liggen. Deze scenario’s zijn de volgende:

  • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

Ondanks de verlenging van de lockdownvindt de KNVB het nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s. Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar. 

Ondertussen mag de jeugd gewoon trainen en onderling partijtjes spelen. Voor de senioren ligt het ingewikkelder: er mag in tweetallen getraind worden met inachtnemening van 1,5 meter afstand.

Met de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.

14 januari 2021 svmulier Club, Nieuws No Comments