Mulier VR1 boekt mooie overwinning in Nieuweschoot

Afgelopen zaterdag vertrokken we om half 1 richting Nieuweschoot om daar vervolgens om 14:00 uur te voetballen tegen de plaatselijke vereniging met dezelfde naam. Na een warming-up die werd gedaan onder genot van de deuntjes uit de BoomBox, was Mulier klaar voor de wedstrijd. Ondanks het slechte weer gedurende de dag liet het zonnetje zich net aan het begin van de wedstrijd even zien. Een voorteken voor een mooie zaterdag en vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd.

Nieuweschoot begon echter sterker aan de wedstrijd. De eerste goal viel dan ook al na 2 minuten. Mulier herstelde zich snel want een minuut later stond het ook alweer gelijk. Sanne gaf een mooie pass op Demi, die de assist verzorgde op Froukje: ze schoot de bal beheerst in de goal.

Nieuweschoot bleef daarna de gevaarlijkste ploeg en schoot een aantal keren op doel. Femke staat echter goed te keepen en weet de ballen allemaal te keren. Mulier vindt langzaamaan steeds beter de vrije vrouw en speelt de bal af en toe mooi rond. Beide ploegen hebben krijgen hierna nog kansen, maar gescoord wordt er voor rust niet meer.

Na een flinke regenbui en een paar hagelstenen begint Mulier sterk aan de tweede helft. Dit levert een aantal mooie aanvallen op, maar dit leidt niet tot grote schietkansen. Na 15 minuten in de tweede helft komt Mulier door een doelpunt van Gerbrig uiteindelijk wel op voorsprong: na een goede pass van Sanne speelt Gerbrig de keeper uit en tikt zij de bal in het lege doel.

Nieuweschoot probeert hierna de schade te herstellen en hierdoor ontstaat er een leuke wedstrijd. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en komen tot kansen. Mulier voetbalt prima en weet ook regelmatig door de verdediging van Nieuweschoot te voetballen. Vrijwel meteen na een keeperswissel van Nieuweschoot, komt Mulier dan ook op een 1-3 voorsprong. Moniek zet goed door en kan de bal aan Gerbrig geven die de bal voorzet op Froukje. Froukje weet de keeper gemakkelijk te passeren en tikt de bal in het doel.

Na de 1-3 neemt de druk van Nieuweschoot toe en heeft Mulier het lastig. Het lukt Nieuweschoot ook om de 2-3 te maken, maar verder komen ze niet. Helaas valt Jokelien na een rare val op de schouder uit. De wedstrijd eindigt in een prachtige 2-3 overwinning van Mulier! Hopelijk weten we deze positieve flow vast te houden en ook Makkum in de derby te verslaan op 24 oktober. Komt dat niet zien!