0-0 eindstand tussen Mulier en Arum ondanks doelpunten

Afgelopen zaterdag stond de belangrijkste wedstrijd van het jaar weer op het programma; de derby tussen Mulier en Arum. Gezien de ranglijst ook een zeer belangrijke wedstrijd, omdat Mulier graag afstand wil nemen van Arum. Helaas eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel, ondanks dat er wel degelijk gescoord is…

Selectie: Rene Anema, Arjen van Popta, Folkert van der Wei, Mark Hofstra, Sjerp Jan Heeres, Marc Burger, Mart van der Molen, Johan van Abbema, Max Alen, Jan Geert Dijkstra, Arjen Visser, Sybren Reitsma, Thomas Sprik en Lars Vallinga.

Beide ploegen zaten er vanaf het begin kort op, waardoor het een rommelige start van de wedstrijd werd. Zowel Arum als Mulier kon de bal niet lang in de ploeg houden waardoor er van goed spel niet echt sprake was. Een aderlating voor Arum was het wegvallen van spits Anema na vier minuten met een hamstringblessure. Arum was daarna echter wel dichtbij de openingstreffer, maar helaas voor Arum raakte Miedema de paal nadat de bal voor zijn voeten was beland. Hierna nam Mulier echter langzaamaan de touwtjes in handen. Eerst wist spits Jan Geert een op een te komen met de keeper, maar zijn schot verdween recht in de handen van de doelman. Niet veel later scoorde Arjen Visser met een geweldige kopbal via de onderkant lat na een goede voorzet van Mart, maar helaas beschikt Mulier niet over doellijntechnologie en stond de scheidsrechter er te ver vanaf om het goed te kunnen beoordelen. De grensrechter van Arum stak zijn vlag ook niet op, maar uit betrouwbare bronnen bleek de bal toch echt een halve meter over de lijn te zijn geweest. Zo werd Mulier dus een zuiver doelpunt onthouden… Niet veel later stak de grensrechter wel zijn vlag omhoog voor buitenspel, maar hier was absoluut geen sprake van en werd een veelbelovende aanval van Mulier ruw onderbroken. Mulier bleef de bovenliggende partij en zorgde voor veel dreiging, maar de laatste pass was steeds net niet op maat. Johan van Abbema had de openingstreffer kunnen maken nadat de keeper van Arum een lange bal losliet, maar hij schoot de bal in het zijnet en Arjen Visser kwam alleen op de keeper af, maar de keeper won dit duel door de bal met zijn voeten te keren. Hierdoor gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee.

In de tweede helft wist Mulier net iets minder te brengen dan in de eerste helft. Dit zorgde ervoor dat Arum wat vaker op de helft van Mulier was te vinden. Toch had Mulier nog steeds de grootste kansen en wist Mulier ook opnieuw te scoren. Arjen Visser haalde weer de trekker over na een goede aanval door het centrum, maar opnieuw stak de grensrechter zijn vlag in de lucht voor buitenspel en weer rees de vraag of dit ook daadwerkelijk zo was.. Het had ook zomaar 2-0 kunnen staan in het voordeel van Mulier, wat op dat moment ook gewoon zeer terecht was geweest. Langzaamaan werd Arum dreigender en kwam het vaker in de buurt van het doel van Rene. De verdediging stond echter sterk en de ballen die erdoor kwamen waren steeds voor Rene. De laatste grote kans was er voor Johan van Abbema. Na een aanval over de linkerkant werd de bal teruggelegd op Johan, die de bal goed in de hoek schoot. De bal werd onderweg echter aangeraakt door een been van een Arum speler, waardoor de bal over de keeper heen vloog. Jan Geert zag dit gebeuren en probeerde bal binnen te werken, maar een verdediger van Arum wist de bal net iets eerder weg te werken met een omhaal. Wat een geluk voor Arum en wat een pech voor Mulier… In de slotfase kreeg Arum nog een rode kaart voor natrappen, wat toch een kleine smet was op de wedstrijd.

Al met al een prima wedstrijd van Mulier, alleen werd er opnieuw niet gescoord en dat is iets waar Mulier het hele seizoen al moeite mee heeft. Zonde, want de kansen worden zeker gecreëerd. Volgende week speelt Mulier uit tegen VCR. Wij hopen u te mogen begroeten in Rinsumageest. Tot volgende week!