TOP’63 drukt Mulier dieper in de problemen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Na het pijnlijke verlies van vorige week tegen Arum moest Mulier zich zaterdag herpakken tegen TOP’63. Mulier kon bij een overwinning een gat van vier punten slaan met TOP’63 dus er stond veel op het spel.

Selectie:
Kelvin van der Heide, Mart van der Molen, Jesse van der Molen, Gabian van Popta, Arjen van Popta, Ivo Haitsma, Lars Vallinga, Chris de Jong, Folkert van der Wei, Bas Bergsma, Pieter Kleinjan, Arjen Visser, Marc Burger en Hidde Hiemstra.

Het was voor Mulier dus noodzaak deze wedstrijd winnend af te sluiten, na het verlies van vorige week. Mulier controleerde de wedstrijd vanaf minuut 1 en gaf TOP’63 geen ruimte om te voetballen. Mulier had verreweg het meeste balbezit en probeerde continu vanaf achteruit op te bouwen. Het leidde echter niet tot de grootste kansen. De wedstrijd kabbelde voort en er gebeurde aan beide kanten weinig. Het weer weerspiegelde het spel van beide ploegen. In de 30e minuut was het Mulier dat dan toch eindelijk een grote kans kreeg, maar een knappe redding van de keeper op een kopbal van Ivo Haitsma na een goede voorzet van Lars Vallinga zorgde ervoor dat het 0-0 bleef. De rebound was daarna ook niet aan Ivo besteedt want deze schoot de bal op de paal. Niet veel later kreeg ook TOP’63 de eerste kans. Een kopbal vanuit een vrije trap verdween echter naast het doel. Dat was ook waar TOP’63 op gokte: standaardsituaties waaruit de lange mensen zouden kunnen scoren. De wedstrijd kabbelde daarna voort zonder grote kansen en beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft was de wedstrijd volledig gekanteld. TOP’63 gaf veel meer druk naar voren en Mulier werd gedwongen tot het spelen van een lange bal. De mensen voorin wisten de bal vaak niet vast te houden waardoor er een soort pingpong ontstond; de lange bal naar voren kwam net zo hard weer terug van TOP’63. De druk van TOP’63 werd steeds groter en omdat Mulier zich er steeds minder onderuit kon voetballen kreeg TOP’63 ook kansen. Schoten verdwenen echter over of naast de goal. In de 70e minuut werd de druk Mulier te veel en kwam TOP’63 op voorsprong. Een corner werd na het wegwerken van Mulier opnieuw ingebracht. De lage voorzet belandde bij de eerste paal waar de spits van TOP’63 voor de verdediger kwam en de bal achter het standbeen langs naar binnen werkte. Na de 1-0 bleef het spelbeeld hetzelfde en kwam Mulier er niet aan te pas. Ook de invallers konden hun stempel niet op de wedstrijd drukken. In de 83e minuut was de wedstrijd dan ook gespeeld na de 2-0 van TOP’63. Een corner werd niet goed weggewerkt door Mulier en in de scrimmage wist opnieuw de spits de bal in het doel te schieten. Na de 2-0 kreeg Mulier nog één grote kans, maar na een combinatie in het strafschopgebied schoof Bas Bergsma de bal naast. Al met al opnieuw een wedstrijd om snel te vergeten.

Komende week heeft Mulier een vrij weekend. Een weekend om allemaal te herstellen en fit te raken voor de komende wedstrijden. Het wordt namelijk hoog tijd dat Mulier punten gaat pakken en omhoog gaat in plaats van naar beneden.

Tot over twee weken, Delftrahuizen thuis om 14:30![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”8014,8015,8016,8017,8018,8019,8020,8021,8022,8023,8024,8025,8026,8027,8028,8029,8030,8031,8032,8033,8034,8035,8036,8037,8038,8039,8040,8041,8042,8043,8044,8045,8046,8047,8048,8049,8050,8051,8052,8053,8054,8055″][/vc_column][/vc_row]