Mulier hervat de competitie met een nederlaag tegen Makkum

Afgelopen zaterdag stond de vierde derby van het seizoen op het programma; Makkum kwam op bezoek in Witmarsum. Beide ploegen wilden de competitie goed hervatten; Makkum wil de druk op koploper AVC houden en Mulier wil zich zo snel mogelijk veilig spelen en kijken wat er dan nog mogelijk is. Helaas werd de wedstrijd een prooi voor Makkum.

Selectie: Mart van der Molen, Arjen van Popta, Gabian van Popta, Mark Hofstra, Folkert van der Wei, Sjerp Jan Heeres, Johan van Abbema, Marc Burger, Klaas de Vries, Jesse van der Molen, Max Alen, Sybren Reitsma, Lars Vallinga, Arjen Visser en Hidde Hiemstra.

Makkum begon fel aan de wedstrijd (in ieder geval feller dan Mulier) en kreeg dan ook al snel twee corners. Helaas voor Mulier leverde de tweede corner meteen een goal op; de bal werd bij de eerste paal door Sjerp Jan achter de eigen doelman gewerkt. Zo moest Mulier vanaf minuut één in de achtervolging, iets wat niet het sterkste punt is gezien het aantal gemaakte goals dit seizoen. Toch kroop Mulier langzaam uit z’n schulp en kreeg het een goede kans via Max Alen, maar hij schoot net naast na een goede aanval over meerdere schijven. Toch bleef Makkum de gevaarlijkste ploeg, maar of keeper Mart hield de bal tegen of de bal werd wild over geschoten door de aanvaller van Makkum. Het niveau werd er bij beide ploegen niet beter op waardoor er werd besloten met een 0-1 ruststand.

In de tweede helft zette Mulier feller en beter druk en daar had Makkum het duidelijk moeilijker mee. Ze kwamen minder vaak voor de goal van Mulier, terwijl Mulier juist vaker in de buurt van de goal van Makkum kwam. Er werd een aantal keer prima gespeeld, met meerdere goede combinaties. Het leidde ook tot kansen, maar helaas wist Mulier deze niet af te maken. Max wist de bal niet in de goal te krijgen met zijn ‘verkeerde’ linkerpoot en Arjen Visser schoot te gehaast met zijn ‘verkeerde’ rechterpoot. Helaas wist Makkum het net makkelijker te vinden. In de 72e minuut werd dan ook de genadeklap uitgedeeld; opnieuw uit een corner wist Makkum te scoren. Mulier probeerde het daarna nog wel (Folkert van der Wei raakte de lat), maar wist niet dichterbij te komen. Uiteindelijk liep Makkum nog uit naar de 0-3; er werd uit een vrije trap (opnieuw een standaardsituatie) gescoord.

Al met al was het voor Mulier een teleurstellende middag. De goals werden te makkelijk weggegeven en het goede spel van Mulier zijde werd niet beloond met het afmaken van de kansen. Volgende week een nieuwe kans: dan gaat Mulier op bezoek bij V en V’68 in Garyp. Een belangrijke wedstrijd gezien de ranglijst, tot volgende week!