Mulier hard onderuit tegen Scharnegoutum’70

Afgelopen zaterdag stond er voor Mulier de lastige uitwedstrijd tegen Scharnegoutum op het programma. Vorig seizoen bungelde Mulier ook in de onderste regionen en deed Scharnegoutum net als dit seizoen mee om de titel. Toen wist Mulier de wedstrijd nog knap met 0-1 te winnen, maar ditmaal won Scharnegoutum ruim van Mulier: 5-0.

Selectie: Melis Bergsma, Arjen van Popta, Jesse van der Molen, Mart van der Molen, Sjerp Jan Heeres, Mark Hofstra, Marc Burger, Johan van Abbema, Lars Vallinga, Jan Geert Dijkstra, Max Alen, Hidde Hiemstra, Siebe Jan Otten en Jan Piebenga.

De uitslag laat niets te wensen over, maar het had zeker anders kunnen lopen. In de beginfase zat Mulier er bovenop en wist Scharnegoutum eigenlijk niet wat het overkwam. In de eerste minuut kreeg Johan van Abbema een grote kans, maar zijn aanname na de pass van Jan Geert was niet goed waardoor hij niet zelf kon schieten. Het schot van Max Alen verdween daarna naast de goal. In minuut twee kwam Jan Geert goed door na een goede dieptepass, maar 1 op 1 met de keeper schoot hij de bal hard op de lat. Het verschil tussen beide ploegen werd daarna meteen duidelijk: de eerste keer dat Scharnegoutum in de buurt kwam van Melis was het meteen raak. Een voorzet vanaf de linkerkant werd binnen gekopt door de spits, waarbij de verdediging van Mulier er niet goed uitzag. Mulier probeerde het daarna wel en was ook fel in de duels, maar tot grote kansen leidde het niet. Schoten vanaf de zestien meter verdwenen naast of in de handen van de keeper. Toen in minuut 32 de 2-0 viel werd de opdracht voor Mulier nog veel moeilijker; de middenvelder wilde de bal voorzetten, maar door het veld raakte hij de bal zo verkeerd, dat de voorzet zomaar achter Melis in de goal viel.

In de tweede helft probeerde Mulier het nog wel, maar werd het eigenlijk niet meer gevaarlijk. Scharnegoutum liep uiteindelijk nog uit naar een 5-0 overwinning door een aantal treffers na mooie aanvallen. Bij zo’n wedstrijd wordt er dan gehoopt dat iedereen fit doorkomt en over twee weken de belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent Birdaard kan spelen, maar ook dit was zaterdag niet het geval: Lars, Jesse en Sjerp Jan vielen allemaal uit met verschillende blessures. Zo was het al met al een dramatische zaterdag voor Mulier, omdat andere concurrenten wel belangrijke punten pakten.

Volgende week heeft Mulier vrij en kan het zich opladen voor de wedstrijd op 7 april tegen Birdaard. Een wedstrijd tussen de nummer 7 en 8, waarbij Mulier 1 punt meer heeft (en vier wedstrijden meer heeft gespeeld). Er is maar een taak voor Mulier die zaterdag en dat is winnen. We zien jullie graag op 7 april!